Kilpailut

PIEKSÄMÄEN BOCCIA HISSILIIKKESSÄ Virroilla pelattiin sisäboccian mestaruussarjaa ja Suomi-sarjaa 24-28.2. Mestaruussarjassa Pieksämäen Seudun Eläkkeensaajien joukkue Virve Jämsän, Keijo Leppäsen ja Jukka Salmisen pelit eivät riittäneet sarjapaikan säilyttämiseen, vaan tuloksena oli joutuminen viiden putoajan joukkoon. sijoitus oli 15. Kahdenkymmenen joukkueen sarjassa. suomi-sarjaan osallistuneista Pieksämäkeläisjoukkueista Ritva Nevanperä, Raija Pietikäinen ja Rauno Villanen sijoittuivat kolmanneksi ja lunasti ensi vuoden SM-sarjaan paikan. Riitta Tarvosen, Vieno Hulkkosen ja Aaro Nykäsen muodostaman joukkueen sijoitus oli yhdeksäs.

Pieksämäelle kolme mitali sijaa bocciassa

EKL:n Mikkelin piirin bocciamestaruus ratkottiin lauantaina 25.2.23 Mäntyharjun areenalla.

Mukana oli 15 kolmehenkistö joukkuetta. Yleinen sarja oli jaettu kahteen lohkoon ja lohkoistaan kaksi pelasi mitaleista. Pieksämäeltä oli mukana kolme joukkuetta yleisessä sarjassa. Kummastakin lohkosta Pieksämäki pääsi jatkoon kahdella joukkueella. Neljän finaalissa kaikki pelasi kaikkia vastaan. Tiukinta vääntöä oli Pieksämäen omat vastakkain ottelu, joka päätyi tasapeliin. Paremmuus järjestyksen ratkaisi kuitenkin pikkupisteet.

Pieksämäki 2 voitti, jossa pelasi Jukka Salminen, Raija Pietikäinen ja Virve Jämsä.

Hopeaa otti Pieksämäki 1; Keijo Kaatranen, Antti Miettinen ja Rauno Villanen. Kolmanneksi tuli Kerimäki 1.

Naisten sarjassa voitto meni naapuripitäjään Joroisiin. Pieksämäen naisissa pelasi Vieno Hulkkonen, Riitta Tarvonen ja Terttu Kehus jotka pokkasivat hienosti hopeaa. Kolmanneksi tuli Kerimäki. Harjoittellu tuottaa tulosta.

Teksti: Virve Jämsä

Raija Pietikäinen, Jukka Salminen ja Virve Jämsä

EKL:n joukkueboccian mestaruussarja ja Suomisarja pelattiin Virroilla 28.2.-3.3.2023

Mestaruusarjassa pelasi 20 joukkuetta joista 15 parasta säilyi sarjassa ja 5 viimeistä putosi Suomi sarjaan.

Mestaruus meni Lapin Eläkkeen Saajille, toiseksi tuli Lempäälän kakkosjoukkue ja kolmanneksi Rauma. Pieksämäen Seudun Eläkkeensaajien joukkue Keijo Kaatranen, Rauno Villanen ja Antti Miettinen säilytti paikkansa sijoittuen sijalle 12 pisteillä 17+120+120+0.

Suomisarja aloitti pelit keskiviikkona kahdeksantoista joukkueen voimin. Pieksämäeltä kaksi joukkuetta haki nousupaikkaa 153 ottelulla.

Mestaruus tuli Pieksämäelle joukkueella Jukka Salminen, Raija Pietikäinen ja Virve Jämsä. Joukkue pelasi puhtaan tarnauksen 15 voittoa ja kaksi tasapeliä ennätys pistein 32+182-61+121, nostaen toisen paikan mestaruus sarjaan.

Pieksämäen kakkosjoukkue Keijo Leppänen, Inkeri Päivinen ja Klaus Sorri sijoitus kahdestoista pisteillä 18+114-91+23.

Seuraavat EKL:n kisat käydään Porvoossa huhtikuun loppupuolelle. Siellä kisataan henkilökohtaisessa kisassa.

Boccian SM-sarjassa pronssia Pieksämäen Seudun Eläkkeensaajien joukkueelle

Porvoossa käydyssä boccian mestaruussarjan kolmipäiväisessä turnauksessa saavutti Pieksämäen Seudun Eläkkeensaajien joukkue Raija Pietikäinen, Pentti Kinnunen ja Jukka Salminen kolmannen sijan. Voitto meni Seinäjoelle ja nopeamitalit kuittasi Tampere. Pieksämäen Seudun Eläkkeensaajien 2-joukkueen sijoitus oli 14. Sirkka Nyyssösen, Keijo Hartikaisen ja Keijo Leppäsen muodosta joukkue säilytti näin SM-sarja paikkansa, joten Pieksämäen Seudun Eläkkeensaajat kilpailee ensi vuonnakin sarjassa kahdella joukkueella.

Kuv: vas. Tampereen Jorma Narona, Lasse Mäkinen, Tuija Sinisalo, Seinäjoen Teemu Jussinoja, Lauri Harjamäki, Jussi Pohjola ja Pieksämäen Jukka Salminen, Raija Pietikäinen ja Pentti Kinnunen.